MEGILE

Odlukom Izvršnog odbora JO Zemun od 6.12.2006. predsedniku naše opštine Nenadu Fogelu 16. decembra dodeljena je Megila zahvalnosti za sve dosadašnje napore u obezbeđivanju sredstava za mnogobrojne projekte na dobrobit zajednice i posebno za sanaciju naše kapele na Jevrejskom groblju u Zemunu kao i za rekonstrukciju naše kuće u ulici Cara Dušana.

Čestitamo na zasluženom priznanju.

Jevrejska opština Zemun je posle nesreće u kojoj se srušio krov na kapeli na našem groblju i neočekivanim podrškama koje smo dobili kako od državnih institucija tako i od velikih preduzeća, odlučila da ustanovi zvaničnu dodelu zahvalnosti koju smo nazvali „Megila zahvalnosti“ ili u prevodu „Svitak zahvalnosti“.

Prof dr Milan GlišićOdlukom Izvršnog odbora JO Zemun prve Megile smo dodelili onima koji su se odazvali našim molbama za pomoć i to onim redom kojim su nam davali pomoć.
Od pojedinaca Megilu zahvalnosti je za sada dobio samo Prof Dr Milan Glišić, profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji se sam ponudio da nam pomogne u našim naporima da i sa stručne strane posao oko opravke kapele obavimo na najbolji mogući način.
Prvi na spisku koji su dobili našu Megilu je opština Zemun pa dalje slede Telekom Srbije,Aerodrom Beograd,Pogrebno preduzeće Beograd,Dunav osiguranje,Ministarstvo vera republike Srbije i Grad Beograd.
Odlukom Izvršnog odbora, donetoj na sednici održanoj 05.10.2005.g. Jevrejska opština Zemun je dodelila “Megilu zahvalnosti” našem prvom velikom donatoru, kompaniji Novi Dom. Tokom 2000. godine ova kompanija nam je učinila niz donacija vezanih za opremanje naših prostorija.

Autori Megile zahvalnosti su Kobi Ohayon i Desanka Fogel, Tel Aviv, Israel.