AKTIVNOSTI PREDSEDNIKA JOZ
(kliknite na sliku da je vidite uvećanu u novom prozoru)

28.11.2023 - Nenad Fogel i gosti na TV Pink u ratu Izraela i Hamasa

Nenad Fogel, prof. dr Boris Bratina i Dejan Jelaca učestvovali su u emisiji Novi dan TV Pink posvećenoj ratu između Izraela i Hamasa i odjecima tog sukoba u svetu.

Video na YouTube kanalu TV Pink

2.2.2023 - Fogel na N1 TV povodom grafita na Jevrejskom groblju

Povodom ispisivanja nacističkih grafita na Jevrejskom groblju u Beogradu predsednik Jevrejske opštine Zemun dao je intervju za jutarnji program N1.

Video na našem YouTube kanalu

5.11.2022 - Uručena priznanja Gradske opštine Zemun

Povodom Praznika opštine 5. novembra održana je Svečana sednica skupštine GO Zemun u Operi i teatru „Madlenianum“. Na sednici su uručena Javna priznanja Gradske opštine Zemun. Povelja za građanske zasluge sa medaljom-zaslužni građanin Zemuna iz oblasti kulture uručena je Nenadu Fogelu, predsedniku Jevrejske opštine Zemun iz oblasti kulture. Pored našeg predsednika Medalje su dobili Jozo Duspara iz oblasti duhovnosti i Daniel Peurača iz oblasti socijalne zaštite. Povelju o javnom priznanju sa medaljom – počasni građanin Zemuna dobio je general potpukovnik Duško Žarković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO, dok je Povelju o prijateljstvu sa ključem Zemuna dobio Atletski klub ”Mladost”. U ime nagrađenih prigodnim rečima zahvalio se Nenad Fogel...
Više na stranici vesti iz aktivnosti naše opštine

Jun 2022 - El Griba sinagoga

Drevna sinagoga El Griba nalazi se na tuniskom ostrvu Đerba. Nalazi se u jevrejskom selu Hara Seghira, nekoliko kilometara jugozapadno od Houmt El Souka, glavnog grada Djerbe. Sinagoga je podignuta krajem 19. veka na mestu gde je stajala zgrada iz šestog veka. Spolja, sadašnja sinagoga je skromna zgrada, dok je unutrašnjost bogato ukrašena. Za razliku od ostalih sinagoga u Đerbi, El Ghriba se sastoji od dve natkrivene sale.
Sinagoga se nalazi u selu Erriadh. Ghriba je najpoznatija od oko 20 sinagoga koje su korišćene do 1950-ih u tri jevrejska sela na Đerbi.
Sinagoga je najstarija u Tunisu, a osim što je centar jevrejskog života na ostrvu, takođe je i mesto hodočašća, a jedna od legendi povezanih sa njenim osnivanjem tvrdi da je u zgradi ugrađen ili kamen ili vrata iz Solomonovog hrama ili Drugog hrama. Avram i Nenad su se fotografisali ispred vrata za koja se tvrde da su doneta iz Solomonovog hrama.
Mala delagacija iz Srbije obišla je sinagogu i u ime Jevrejske opštine Zemun uručila skromni poklon gabaju sinagoge.

Foto galerija klikom na sliku

U znak poštovanja prema našoj delegaciji, izvadili su nam vodu iz bunara dubokog preko 50 metara koji se nalazi u samoj sinagogi. Kako nam je objašnjeno, „sveta voda“ ima čudesnu moć, pa smo sa njom pokušali da „speremo“ sve grehe jevrejske zajednice u Srbiji nanetih Jevrejskoj opštini Zemun.

KRVOPROLIĆU NEMA KRAJA!
Stručnjaci za Pink o sukobima na Bliskom istoku:
Međunarodna zajednica je ponovo pokazala da je nemoćna! Ako uskoro ne zaustavi rat, biće katastrofalno.

Hamas nastavlja sa ispaljivanjem brojnih raketa na gradove širom Izraela, a ako se situacija ne primiri, preti njena eskalacija koja će imati katastrofalne posledice, kažu sagovornici Pinka.
Hamas nastavlja sa ispaljivanjem brojnih raketa na gradove širom Izraela, a ako se situacija ne primiri, preti njena eskalacija koja će imati katastrofalne posledice, kažu sagovornici Pinka...

Ceo tekst i video opširnije na portalu Pink.rs od 17.5.2021.

27.1.2021 - Naši članovi o Holokaustu za Studio B

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta naši članovi Aleksandar Nećak i Nenad Fogel dali su na Starom sajmištu izjave za emisiju Jutro televizije Studio B.
Ukoliko imate želju da komentarišete sve što je izrečeno, upućujemo vas na mejl adresu Jevrejske opštine Zemun: jozemun@sbb.rs, sa napomenom da će vaši komentari biti postavljeni na sajtu na istom mestu gde smo objavili intervju.
Pogledajte video kojeg nam je ustupila ta TV kuća.

Reakcija g. Juska Baruhovića.

6.12.2020 - Intervju sa Nenadom Fogelom za TV Nova-S povodom konačnog rešenja o zamenskoj restituciji Zemuske sinagoge.

Video na Facebook stranici Nova S

16.9.2019 - Fogel o Pravednicima među narodima u emisiji Mreža

Link i video klikom na sliku

9.9.2019 - Fogel i Izrael o nesuglasicama u jevrejskoj zajednici

Nenad Fogel i Avram Izrael gostovali su u emisiji Dan uživo na N1 TV.

Video klikom na sliku

13.3.2019 - Konferencija za medije održana u Medija centru povodom upada u prostorije Jevrejske opštine Beograd

“Jevrejska opština Beograd u mreži Sabadoša i Asiela - Izmišljanje privremenih uprava kao alibi za zloupotrebe i malverzacije”.
Video sa konferencija na JO Zemun YouTube kanalu.

27.2.2019- Gostovanje predsednika JOZ u emisiji Pravi ugao na RTV1


Pogledajte video na RTV.

Podstaknuta gostovanjima čelnika jevrejskih opština na RTV1 i Prvoj TV ugledna članica JO Beograda Svetlana Đurić poslala je ovo otvoreno pismo UNSU i NUNSU.

28.1.2019 - Predsednik JO Zemun gostovao na TV Pink

Povodom Dana sećanja na žrtve holokausta Nenad Fogel, predsednik JO Zemun gostovao je na TV Pink u emisiji Novo jutro zajedno sa istoričarem Predragom Markovićem.
Pogledajte video na kanalu YouTube.

Natrag na vrh stranice